Traži se produženje pritvora počiniocu likvidacije Irme Forić

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je Kantonalnom sudu prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca Senadu Basariću (59), osumnjičenom da je u stanu na Dobrinji likvidirao nevjenčanu suprugu, 53-godišnju Irmu Forić, inače uposlenicu Granične policije BiH.

Prema riječima Azre Bavčić, portparola Tužilaštva KS, produženje je zatraženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao pobjeći te da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Tijelo Irme pronašli su njena kćerka i zet 18. septembra, a Basarić je lišen slobode dan kasnije. On se od početka brani da je Irmu volio i da je stradala nesretnim slučajem, ali je osumnjičen da je nevjenčanu suprugu likvidirao na naročito svirep i okrutan način. Sumnja se da je Irmu davio, a potom je drvenom kuhinjskom daskom izudarao po glavi.

Nakon toga je napustio stan i otišao na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje je navodno pokušao oduzeti sebi život. Slobode je lišen 19. septembra ispred Irmine zgrade kada se vratio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79