Traži se rješenje za rudare, sastanci u „Elektroprivredi BiH“ i Vladi FBiH

U 11 sati počeo je sastanak u „Elektroprivredi BiH“ da bi se riješila novonastala situacija u rudnicima u Zenici i Brezi. Rudari iz Zenice jučer su započeli štrajk glađu i ne izlaze iz jama. Proizvodnja je danima obustavljena.

Sastanak je zakazan na inicijativu direktora EPBiH Bajazita Jašarevića, a prisustvuje mu Uprava rudnika Breza da bi se našlo rješenje i za ove rudare. Sastanku će se pridružiti, kako saznajemo, i Nevzet Vrškić, direktor rudnika Zenica, piše Avaz.

U 13 sati bit će održan i sastanak u zgradi Vlade FBiH između Nermina Džindića i Sinana Husića, predsjednika Sindikata rudara FBiH.

– Evo me putujem iz Tuzle. Ja sam tražio ovaj sastanak s Džindićem i on je pozitivno odgovorio. Tražim da se nađe rješenje jer ovo je više mučna situacija. Da se vidi kako dalje, svi znamo da je teško, ali moram nešto riješiti. Ovako više ne može – rekao nam je Husić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments