Treba li Zenica zbog Autoceste biti grad pod vodom? (FOTO)

Nekoliko fotografija sa puta iz Zenice prema popularnom izletištu Smetovi smo dobili unazad nekoliko dana.

Naime, kako javlja Crna Hronika, padavine od prethodnih nekoliko dana učinile su da odvodni kanali sa Autoceste VC, koja je presjekla put za izletište Smetovi, vodu ispuštaju na put, a koja dalje teče putem, tako oštećujući lokalnu cestu, ali i nekoliko stambenih objekata.

Samo nekoliko metara od puta je i gradsko groblje, kao i Kantonalna bolnica Zenica, a postoji bojaznost da će svi navedeni objekti u narednom periodu biti u problemu zbog vode koja može pronaći put do njihovih podrumski prostorija.

Crna Hronika je već pisala o ogromnim problemima sa Autoceste, klizištima i neriješenim lokalnim putevima i vodnom infrastrukturom za hiljade građana, a očito da problemi tu nisu stali, pa su stotine miliona potrošene da bi se napravila ceste sa koje će se odvodne cijevi biti usmjerene na lokalno stanovništvo.

U nastavku pogledajte fotografije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79