Treba te proglasiti nepoželjnim u Srbiji: Ako već ne voliš Srbe, onda nemoj da nastupaš ovdje

Finalisti “Zvezda Granda” Sadiku Hasanoviću i svim ostalim mrziteljima Srba treba odmah zabraniti ulazak u Srbiju, složno poručuju košarkaš Darko Miličić i TV voditelj Ognjen Amidžić, piše Kurir.

Kažu da su zgroženi da je Hasanović došao do finala muzičkog takmičenja i zamalo pobijedio, a ranije je po BiH “pjevao pjesme kojima proslavlja jezive ratne zločine”.

Naser Orić o Sadiku Hasanoviću: Glupan, on je za mene glupan, šta im se pravda?

Podsjećamo da danima traje brutalni linč Sadika Hasanovića, mladog učesnika takmičenja “Zvezde Granda” zbog toga što je navodno, ranije pjevao pjesme koje pozivaju na klanje Srba.

Sve je počelo na Twitteru kada je objavljeno nekoliko snimaka sa privatnih zabava.

 

Proglasiti nepoželjnima u Srbiji

Miličić kaže da Hasanovića i sve njemu slične treba u najkraćem mogućem proglasiti nepoželjnima u Srbiji.

Amidžić da se moraju postaviti jasni aršini prema svima koji slave ratne zločince, zvali se oni Sadik Hasanović ili Nina Badrić”.

– Kako drugi postupaju prema nama, tako i mi treba prema njima. Kada neko sa našeg prostora uradi nešto mnogo blaže nego Sadik, u BiH i Hrvatskoj ga odmah razapnu! S druge strane, imali smo primjer Nine Badrić, koja je poslije koncerta u beogradskoj Areni, odmah sutradan napisala: ‘Dobro došao kući, heroju Ante Gotovina’, pa nikom ništa! Pisalo se i za neke aktuelne izvođače, kao i za neke legendarne pjevače, da su izvodili pjesme koje vrijeđaju Srbe i Srbiju, pa su ti ljudi dolazili i nesmetano pravili koncerte u Beogradu. Ako već ne voliš Srbe, onda nemoj da nastupaš ovdje, kao što pokojni Oliver Dragojević nikada nije htio da pjeva u Beogradu – kazao je Amidžić za Informer.

On smatra da i “Grand produkcija” snosi odgovornost što je “proslavila mrzitelja Srba”.

“Grand produkcija” na gubitku: Sadik Hasanović ima ugovor na 9 godina, a gazde diskoteka ga ne žele u Srbiji

Nikoga ne mrzi

– Ko organizuje “Zvezde Granda”, taj neko mora da provjeri sve takmičare – ko je, šta je, gdje i kada sve radio i da onda zauzmu stav: ‘Izvini, ti ne možeš da se takmičiš jer si pjevao to i to.’ Onda bi to bio opšti stav prema svima, a ne da se bavimo samo sporadičnim slučajevima… – naveo je Amidžić.

Sadik je kazao da on nikoga ne mrzi niti ikome želi zlo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79