Trebinjac brutalno pretučen: Policija tvrdi da je pružao otpor i udario policajca

Policijska uprava (PU) Trebinje oglasila se povodom tvrdnji Marka Dučića iz Trebinja i njegovog odvjetnika Zorana Ignjatića da su ga pripadnici te policijske uprave vezanog tukli i ponižavali, te mu nanijeli teške tjelesne ozljede.

Kako je navedeno u priopćenju za javnost PU Trebinje, navodi koje je Dučić iznio na konferenciji za medije 15. svibnja u Trebinju bit će ispitani od strane Unutarnje kontrole MUP-a. U priopćenju se navodi i da se Dučić 2. svibnja oglušio na znak za zaustavljanje.

“Nakon što vozač nije stao, policijski službenici su krenuli za njim sa uključenim rotacijskim svjetlima na službenim vozilima. Putnički automobil marke Seat sustignut je na parking prostoru u Ulici Voja Koraća, kojom prilikom je utvrđeno da se u automobilu nalaze osobe inicijala M.D. i M.Š. iz Trebinja.

Prilikom kontrole, vozač automobila, osoba inicijala M.D. je pružala policijskim službenicima aktivni i pasivni otpor, tako što se držala za upravljač automobila, verbalno je vrijeđala policijske službenike i nogom udarila jednog od policijskih službenika. Policijski službenici su otpor savladali upotrebom fizičke snage, nakon čega su ga upotrebom sredstava za vezivanje lišili slobode i sproveli u službene prostorije Policijske uprave Trebinje.

Osoba inicijala M.D. je odbila da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola, droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu, dok je kod njegovog suvozača, osobe inicijala M.Š. utvrđena količina alkohola u organizmu iznosila 1,64 g/kg”, priopćeno je iz PU Trebinje.

Trebinjac brutalno pretučen od strane policijskih službenika

Podsjećamo, Trebinjac Marko Dučić i trebinjski odvjetnik Zoran Ignjatić iznijeli su čitav niz teških optužbi na račun pojedinih pripadnika Policijske uprave Trebinje, koji su, zbog prometnog prekršaja, kako su kazali, brutalno pretukli Dučića, nanijeli mu teške tjelesne ozljede, a prethodno ga vezali lisicama.

Ozljede su mu, kako je rečeno, nanesene iako nije pružao otpor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79