Trebinjac od od poznatog veterinara pokušao iznuditi 500 eura

Službenici Policijske stanice Trebinje su identificirali i uhapsili muškarca inicijala G. B. (43) iz Trebinja zbog sumnje da je u jednoj veterinarskoj ambulanti od vlasnika objekta, uz prijetnju, zatražio 500 eura.

Kako je saopćeno iz PU Trebinje, Policijskoj stanici Trebinje je 4. februara 2019. godine prijavljeno da je nepoznata osoba oko 16 sati ušla u veterinarsku ambulantu, zatekla vlasnika objekta i zatražila od njega 500 eura, uz prijetnju da će ga ubiti i demolirati mu ambulantu, te da mu traženi novac pripremi, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici su isti dan identificirali i uhapsili G. B. iz Trebinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo iznuda.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se po kompletiranju i dokumentiranju predmeta podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentiranju krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79