Trebinjac osumnjičen da je na Facebooku prijetio Dodiku i Vučiću

Pripadnici MUP-a RS-a saslušali su Trebinjca Gligora K. osumnjičenog da je na društvenoj mreži Facebook uputio prijetnje članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS njega su identifikovali pripadnici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet i saslušali u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, te će protiv njega u narednom periodu biti podnesen izvještaj nadležnom okružnom tužilaštvu.

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac, koji je navedeno kvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, a policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet su u saradnji sa Policijskom upravom Trebinje identifikovali osumnjičenog koji je napisao komentar – saopšteno je.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni priznao da je on napisao komentar i to ispod jedne vijesti BN televizije, a nakon čega je pušten na slobodu.

– Između ostalog pisao je da jedino metak Dodiku i Vučiću može spasiti srpski narod, psovao i drugo – kazao nam je izvor iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79