Trebinjac osumnjičen da je zapalio BMW policajca

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su uhapsili Trebinjca Srđana K. iz Trebinja za koga postoji sumnja da je prije deset godina zapalio automobil tadašnjeg pripadnika trebinjskog Centra javne bezbjednosti Miloša Lukajića.

U Policijskoj upravi Trebinje, gdje je potvrđeno hapšenje, saopšteno je da postoje osnove sumnje da je počinio krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“.

“Policijski službenici MUP-a RS su 13. aprila 2021. godine izvršili pretres stana koji koristi lice inicijala S.К. zbog postojanja osnova sumnje da je 19. oktobra 2011. godine, oko 03,30 časova, polilo benzinom i otvorenim plamenom izazvalo požar na putničkom automobilu marke „BMW“ koje je u tom trenutku koristio policijski službenik, zaposlen u Policijskoj stanici Trebinje”, saopšteno je u PU Trebinje.

U policiji je potvrđeno i to da je osumnjičeni nakon izvršenog pretresa uhapšen i sproveden u službene prostorije Policijske uprave Trebinje.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je naložilo da se on nakon kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se dopuna izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dostavi u redovnoj proceduri.

Automobil je tada bio na parking prostoru, u čijoj blizini je policajac imao iznajmljeni stan i koji je i tada imao video-nadzor, ali nema potvrda da li taj dio bio pokriven kamerama i da li se na snimcima mogao vidjeti počinilac.

U Trebinju je u posljednjih nekoliko godina dosta učestala pojava bila paljevina automobile, ali je najveći dio ovih krivičnih djela policija uspjela rasvijetliti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79