Hakovala Facebook profil pritvorenika

Djevojka A.Ć. (37) iz Trebinja hakovala je Facebook profil svome sugrađaninu S.M. dok je on u pritvoru i sa njega komunicirala i koristila ovu društvenu mrežu.

Mladić, inače osumnjičen za teško krivično djelo, nalazi se u pritvoru, u Okružnom zatvoru Pudarica u Trebinju, gdje su mu nedostupni mobilni telefon, računar i bilo kakav pristup internetu i konekcija na društvene mreže.

Sve je otkriveno tako što su mladiću dolazili u posjetu prijatelji i rodbina i obavijestili ga tome, znajući da mu je takav luksuz u zatvoru nedostupan, odnosno da ne može na internet i društvene mreže.

On je nakon toga reagovao kod nadležnih u zatvoru, da bi nakon svega o slučaju bila obaviještena i Policijska uprava Trebinje, čiji stručnjaci za sajber kriminal su otkrili da je u pitanju neovlašteno korištenje njegovog Facebook profila od strane A.Ć.

U Policijskoj upravi Trebinje su potvrdili da su dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica A.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

Mladić i djevojka nisu u rodbinskim ili ljubavnim odnosima. A kako nezvanično saznajemo, još se ne zna zašto je ona hakovala profil pritvorenika, te ga koristila za komuniciranje bez nekih kompromitujućih ili spornih sadržaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments