Treća godišnjica smrti Selme Agić i Edite Malkoč, suđenje Sefiću još nije okončano

Danas se navršavaju tri godine od smrti Selme Agić iz Bugojna i Edite Malkoč iz Bosanske Krupe koje je 10. oktobra na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici automobilom udario Sanjin Sefić nakon čega je pobjegao s lica mjesta. Od siline udara i zadobijenih povreda obje su preminule istu noć.

Sefić je u noći 10. na 11. oktobar 2016. godine na GP Uvac pobjegao u Srbiju odakle je bh. pravosuđu izručen u januaru 2017. godine.

Porodice stradalih djevojaka, prijatelji, te studenti i uposlenici Filozofskog fakulteta u Sarajevu kao i građani danas u 13 sati obilježit će treću godišnjicu stradanja Selme i Edite. Okupljanje će biti ispred spomen-obilježja koje je postavljeno 10. oktobra 2018. godine ispred Filozofskog fakulteta gdje su i studirale.

Prvostepenom presudom Sefić je osuđen na 14,5 godina za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. Nakon što je Vrhovni sud FBiH usvojio žalbu Tužilaštva KS presuda je poništena i suđenje je ponovljeno.

Osim Sefića optuženi su i Amar Salihović, Dino Alić i Saud Nišić. Jedan od pomagača Saud Nišić potpisao je sporazum o priznanju krivice, a nezvanično bi to trebali učiniti i Salihović i Alić. Još uvijek nije poznato kada će biti održan nastavak suđenja u slučaju Sefić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments