Treći Željin igrač od četvorice “zaraženih” u Izraelu negativan na koronu u Sarajevu

Veznjak Željezničara Haris Hajdarević, koji je prema testovima iz Izraela bio pozitivan na koronavirus, danas je obavio novo testiranje, a odgovor je bio negativan.


To je već treći negativni nogometaš Plavih od četvorice kojima su testovi u Izraelu pokazali pozitivne nalaze. Podsjetimo, Luka Miletić i Luka Juričić su također na testovima obavljenim u BiH bili negativni.

Četvrti “zaraženi” nogometaš Filip Erić će se, kako saznaje portal Klix.ba, testirati u ponedjeljak budući da je u samoizolaciji van glavnog grada Bosne i Hercegovine, a ne bi bilo iznenađenje da i njegov nalaz bude negativan.

Također, Ermin Zec je u protekla tri dana obavio nekoliko testiranja, a svi nalazi su pokazali da je negativan na koronavirus. Svi testovi su obavljeni u ALEA Genetičkom centru, koji je certificiran od strane Federalnog ministarstva zdravstva.

I Samir Bekrić je danas obavio testiranje na koronavirus, a nalaz je pokazao negativan odgovor. Bekrić je u ponedjeljak na testiranju u Sarajevu bio pozitivan, ali u proteklom vremenu, kao ni drugi nogometaši, nije imao nikakve simptome.

Podsjetimo, UEFA je sinoć poslala zvaničnu odluku da se odgođeni susret prvog pretkola Evropske lige između Maccabija iz Haife i Željezničara igra ponovo u Izraelu. Utakmica se po odluci treba odigrati do 12. septembra, a klubovi su dužni dogovoriti datum i satnicu.

Grbavca Dron – Istok

FK Željezničar je uložio žalbu na ovu odluku i još jednom zahtijevao da se utakmica odigra na neutralnom terenu. Susret je odgođen odlukom Ministarstva zdravstva Izraela, a zbog pet pozitivnih testova koji su obavljeni u Izraelu. Klub je dostavio UEFA-i obavljene testove u proteklih šest dana prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79