Trese li se tuzlansko kriminalno podzemlje?

Redakcija portala Crna-Hronika detaljno je pripremala ali i objavila prvi dio priče o tuzlanskom kriminalnom podzemlju.
U tuzlanskom podzemlju ponovo vrvi rat klanova, a glavnu riječ vodi klan Beriza Kabilovića zvanog Bera protiv kojeg je otvorena istraga za dvije likvidacije, i dva pokušaja likvidacije, ali istraga tapka u mjestu.
Prije samo sedam dana dogodio je još jedan pokušaj likvidacije Gorana Ramića, i za ovaj pokušaj osumnjičen je Beriz Kabilović ali i njegova ekipa tj svi prijatelji koji su oko njega.
Goran Ramić zna ko je njega pokušao likvidirati, a sve detaljno će otkriti uskoro za portal Crna-Hronika. Goran je na svom Facebook profilu napisao: “Raspjevani Meraklijo …ponosu i diko…niste me likvidirali, živ i zdrav uskoro! A čestitam govnari na odabiru gdje ćete me likvidirat.. porodična kuća majke i oca, čestitam slabići. .koga li ste sad poslali da uradi za vas posao kad vi nemate mu*a… Možete djecu plašit, mene nikad niko nije nit ce zaplašit ,jos jači iz ovog upamtite!! !Lijepi pozdrav Meraklije hrabre💪💪”
Nedugo zatim lišen slobode je Amir Tobudić blizak saradnik Beriza Kabilovića koji je pokušao likvidirati Nermina Nakičevića koji je blizak ekipi Mirse Švicarca.
Prišao mu je motornom vozilu i uperio pištolj u glavu, ali se metak zaglavio u cijevi, i tada je Nakičević otrčao u policiju i prijavio osobu koja za pokušaj likvidacije.

U tuzlanskom podzemlju je i dalje neizvjesno, svaki dan se očekuje gdje će se zapucati.
Mersed Hadžić već duži period ne dolazi u Tuzlu, a od provjerenog izvora iz tuzlanskog podzemlja, dobili smo informaciju da za njega mjesta u Tuzli više nema.
Najbliži saradnici Beriza Kabilovića su Husović Mirso, Tanović Jasmin, Hamzić Elvis, Tobudić Amir, Halilovič Armin. Lica dobro poznata policiji po vršenju krivični djela.
Podsjećamo, Kabilović je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, zbog čega je i osuđivan. Teško je ranjen 2014. prilikom pucnjave koja se dogodila na Brčanskoj Malti u Tuzli. Trenutno važi za jednog od žešćih momaka na području FBiH.
​Čak mu je lokalna muzička grupa Raspjevane meraklije napisala pjesmu nazvavši je “Oj, Berize, iz Podrinja diko”.

Tanović i Husović osuđeni za prodaju narkotika. Tanović je prije 5 godina teško ranjen.
Ovaj klan se bavi teškim krivičnim djelima poput djela protiv života, reketarenjem, preprodajom narkotika, iznudama. Nezvanično u ovaj klan su upetljani i policijski službenici koji na određen način štite cijeli klan.
Antentat na klan Mirse Švicarca – januar 2018-te godine. Detalji obračuna:
Akteri pucnjave su pripadnici dvije kriminalne grupe, koje je predvodio Damir Mehić zvani Bibi s jedne i Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac, s druge strane.
Tada je u razmjeni vatre likvidiran Emir Džinić, blizak prijatelj Mirse Švicarca, dok su teško Amir i Nail Hodžić. S druge strane, ranjen je i Denis Rahmanović, uposlenik zaštitarske agencije Flek.

Džinić je preminuo na putu do bolnice, dok su dvojica Hadžića, Amir i Nail, te Denis Rahmanović preživjeli ranjavanje.
Od posljedica ranjavanja u ovoj pucnjavi na putu do bolnice je preminuo Emir Džinić (41) iz Tuzle, inače blizak prijatelj Merseda Hadžića, poznatijeg kao Mirso Švicarac.
Do pucnjave, koja je stvorila veliku paniku u Tuzli, došlo je oko 20.45 sati kada su za sada nepoznate osobe izišle iz “audija A6” i otvorili vatru prema Džiniću i braći Hadžić.
Sve se dogodilo ispred zgrade Titanik, u kojoj Mirso Švicarac ima stan. Prema kazivanju očevidaca, Hadžić je nekoliko minuta prije tragedije bio u društvu dvojice, Hadžića i Džinića, ali je otišao do stana. Zbog toga, pretpostavlja se, Švicarac je najvjerojatnije bio meta.
Dugogodišnji sukobi između Bibija i Švicarca traje još od decembra 2008. godine kada je u tuzlanskom naselju Slavinovići izrešetan “audi Q7”.
Tada je likvidiran Jasenko Hajdarhodžić, a teško ranjen Damir Mehić. Zbog ovog atentata, likvidacije i teškog ranjavanja, osuđen je Kemal Selimović, koji je tada bio blizak suradnik Mirse Švicarca.
Zbog toga Mehići su sumnjali da iza ovog slučaja stoji upravo Švicarac. I nadolazećim godinama su postojale napetosti između Mehića i Hadžića, koje su prestale kada je Hadžić bio u bijegu i izdržavanju kazne zbog pokušaja likvidacije Fatmira Mujaja u Sarajevu.
Ali, nakon što je Hadžić izišao na slobodu, Mehić je tvrdio da mu je život ugrožen te da iza svega stoji Mersed Hadžić.
Pokušaj likvidacije inspektora policije u diskoteci “Viva”
Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, sve se odigralo u decembru 2018. u tuzlanskoj diskoteci “Viva”, gdje je Kabilović, u pratnji svoje ekipe, presreo inspektora Okanovića. Okanović je radio na slučaju Kabilovića i kriminalne grupe koju je predvodio.

Njegovi bliski saradnici u Tuzli nastavili su sukob s klanom Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac.  Zbog pokušaja likvidacije pripadnika klana Švicarca, lišen slobode je izvjesni Amir Tobudić, Kabilovićev bliski saradnik. Kantonalni sud u Tuzli odredio je 17. februara pritvor Amiru Tobudiću, jer je 15. februara oko 20 sati u ulici Prve inžinjerske brigade pokušao likvidirati Nermina Nakičevića, zvanog Roša.
Kod Mirse Švicarca narodnjaci pjevaju besplatno?
Mersed Hadžić pjevačima posuđuje novac u “teškim vremenima”, a oni, zauzvrat, besplatno nastupaju u njegovim diskotekama u inozemstvu. Mirso Švicarac vlasnik je dvije diskoteke u inozemstvu, saznajemo od njegovih bliskih poznanika. Menadžer je balkanskog folk pjevača Ace Lukasa.

(FOTO) Beriz Kabilović za CH: KPZ “Zenica je kao fakultet…”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments