Regija BiH Trgovina drogom: Kriminalna grupa Benjamina Ž. danas će biti predata tužiocu

Trgovina drogom: Kriminalna grupa Benjamina Ž. danas će biti predata tužiocu

Svih 13 uhapšenih u velikoj akciji MUP-a TK, koji se sumnjče za trgovinu drogom, danas poslijepodne bit će predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Tokom policijske akcije izvršeno je 25 pretresa na području Tuzle, Kalesije, Srebrenika i Lukavca, a nezvanično saznajemo da je na čelu kriminalne grupe Benjamin Ž. iz Tuzle, koji je ranije osuđivan zbog trgovine drogom.

Uhapšeni su od ranije poznati policiji i dovode se u vezu sa sličnim krivičnim djelima. Radi se o licima koja su međusobno povezana, dakle u pitanju je organizirana grupa – rekla je za Faktor Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a Tuzlanskog kantona.

Postupajući tužilac Sead Hodžić potvrdio je za Faktor da će uhapšeni biti predati popodne te da je već u toku priprema pritvora.

– Za sve uhapšene će biti predložen pritvor. U ovom trenutko ne možemo dati više informacija – rekao je Hodžić.

Također, nezvanično saznajemo da je kriminalna grupa djelovala na području cijelog Tuzlanskog kantona. Tokom pretresa zaplijenjene su razne vrste droge, veća količina oružja i duhanskih proizvoda, digitalne vage, laptopi, mobiteli i telefonske kartice prenosi Faktor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79