Trgovkinja galamom i pozivom otjerala naoružanog razbojnika Dragana

Dragan M. iz Teslića osuđen je na tri godine zatvora zbog pokušaja razbojništva nad J.C., radnicom trgovine u Tesliću, u koju je uperio pištolj, a koja je odbila da mu da novac i pozvala oca, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Presudu je izrekao Okružni sud u Doboju i to na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Prema navodima presude, sve se desilo 31. januara 2021. godine, a razbojnik je u teslićku trgovinu upao oko 10 časova.

“U namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, maskiran, sa maskom preko glave – pletena kapa sivomaslinaste boje sa prorezima za oči, tzv. fantomka, sa obučenom maskirnom jaknom maslinastozelene boje i na rukama navučenim rukavicama, došao je do trgovinske radnje Mini Market”, navodi se u presudi.

Dalje se dodaje da je optuženi ušao u unutrašnjost trgovine, te je po ulasku prijetio pištoljem, koji je držao u ruci i uperio u pravcu trgovkinje J.C.

Radnica je stajala iza pulta, a razbojnik je tražio od nje više puta da mu otvori kasu i da mu preda novac.

“J.C. nije htjela da otvori kasu, već je putem telefona brzim biranjem pozvala svoga oca V.C., nakon čega se osumnjičeni okrenuo i istrčao iz navedenog objekta”, navodi se u presudi.

Optuženi je potom ušao u svoj automobil golf bez registarskih oznaka, te velikom brzinom pobjegao sa lica mjesta.

“Dakle, u namjeri prisvajanja protivpravne imovinske koristi, uz prijetnju oružjem, pokušao je oduzeti tuđe pokretne stvari, čime je počinio krivično djelo razbojništvo iz člana 227. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a sve u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske”, navodi se u presudi.

Takođe se presudom od optuženog oduzima gasni pištolj kalibra devet mm, u kojem se nalazi 15 komada metaka, kao sredstvo upotrijebljeno prilikom izvršenja krivičnog djela.

Osim toga, obavezan je da na ime troškova krivičnog postupka plati paušalni iznos od 150 KM u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79