Tri dječaka (11, 11 i 16 godina) privedeni zbog likvidacije djevojčice (10) u Njemačkoj

Policija prva 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela da se olakša prikupljanje dokaza i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu

Njemačka policija je osumnjičila trojicu dječaka (11, 11 i 16 godina) za ubistvo djevojčice (10) u Wunsiedeluu Bavarskoj.

Tijelo djevojčice je jučer oko 8:45 sati ujutro pronašla radnica katoličkog Centra za skrb o djeci i mladima St. Josef. Iako je odmah pozvana hitna pomoć, djevojčici nije bilo spasa jer je utvrđeno kako je bila već nekoliko sati mrtva.
Dječaci privedeni

Policija prva 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela da se olakša prikupljanje dokaza i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu.

Istražitelji su potvrdili kako su trojica osumnjičenih dječaka privedeni.

Bild iz policijskih krugova doznaje kako su pronađeni dokazi o seksualnom deliktu, prenosi Index.
Istraga je još uvijek u toku

Još nije poznato jesu trojica dječaka štićenici navedenog Centra. Riječ je o ustanovi koja postoji već 119 godina te u kojoj odgajateljice i socijalne radnice skrbe oko 90 djece i mladih. S obzirom na to da se bliže Uskrsni praznici dio stanara nije bio u Centru, ali policija još uvijek nije potvrdila koliko je tačno djece bilo tamo u trenutku ubistva.

Glasnogovornica policije Julia Küfner nije željela davati daljnje informacije o okolnostima zločina i drugim mogućim osumnjičenicima, s obzirom na istragu koja je u toku.

Kriminalistička policija i državno tžiteljstvo organizirali su obdukciju tijela kako bi potvrdili uzrok smrti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79