Tri mjeseca nakon pronalaska tijela i zvanično stigla potvrda da se radi o Almiru Mehaniji

Almiru Mehaniji (60) iz Hrasnice, za kojim se intenzivno tragalo početkom godine, nakon što je posljednji put viđen zadnjeg dana prošle godine na širem području tog Ilidžanskog naselja, danas u popodnevnim satima bit će klanjana dženaza i obavljen ukop na hrasničkom mezarju Kovači.

Time će se konačno zavšiti agonija Almirove porodice koja je trajala više od tri mjeseca, tačnije od 6. februara, kada je na području općine Vogošća, u rijeci Bosni pronađeno tijelo nepoznatog muškarca, za kojeg se posumnjalo da se radi upravo o Mehaniji, ali je zvanična potvrda identiteta trajala sve dosad.

Faktor je još polovinom februara, nakon saznanja da je na području Vogošće pronađeno tijelo, te da su članovi porodice nestalog Mehanije kontaktirani u vezi s tim, dobilo potvrdu od sarajevskog Tužilaštva da je pronađeno tijelo nepoznatog muškarca, te da je postupajući tužilac naredio obdukciju, kao i DNK-analizu kako bi bio zvanično potvvrđen njegov identitet.

Tužilaštvo je na rezultat DNK-analize čekalo duže od tri mjeseca, a kako nam je danas rečeno iz te pravosudne institucije, nalaz vještaka sudske medicine o uzroku smrti Almira Mehanije još nije zaprimljen u Tužilaštvu.

Okolnosti pod kojima je došlo do smrti ovog 60-godišnjaka još su nepoznanica i tek trebaju biti utvrđene.

Danas su se uoči dženaze Almira Mehanije oglasili i iz Kantonalnog javvnog komunalnog preduzeća RAD, čiji dugovgodišnji uposlenik je Mehanija bio i gdje je posljednji put viđen živ, nakon što je odnio doznake za bolovanje.

– Iako nismo gubili nadu da će pronaći zdravog i živog, nažalost još jedan nenadoknadiv gubitak za naš kolektiv. Suosjećamo se sa porodicom rahmetli Almira, jer je on dio naše porodice. Porodici, kolegama i prijateljima rahmetli Almira Mehanije želimo olakšanje u ovim teškim trenucima – saopćili su iz ovog preduzeća.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79