Tri pripadnika OSBiH zaražena koronavirusom, jedan smješten u SKB Mostar

Tri pripadnika OSBiH zaražena koronavirusom, jedan smješten u SKB Mostar


Operativni centar Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, putem lanca komandovanja i kontrole, u subotu 4. aprila dobio je usmeno obavještenje da je pripadniku Komande za podršku Oružanih snaga BiH urađen test na virus COVID-19, te da je rezultat testa pozitivan.

Riječ je o pripadniku OS BiH koji živi u Livnu, a čije mjesto službe je Banja Luka. On je do 27.marta radio u mjestu službe, nakon čega je bio upućen da radi od kuće.

U jutarnjim satima 3. aprila, javio se u Dom zdravlja u Livnu zbog disajnih problema. Urađen mu je test, a uzeti uzorci su upućeni u Mostar na analizu. U popodnevnim satima i sam pacijent je hospitaliziran u “COVID-bolnici” Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Rezultati analize su u jutarnjim satima 4. aprila potvrdili da je ovaj pripadnik OS BiH pozitivan na COVID-19.

U skladu s aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini, regiji i šire, Oružane snage BiH provode zaštitne i preventivne mjere koje se odnose na pojavu i širenje virusa COVID-19. S tim u vezi, izvršena je analiza svih lica koji su bili sa imenovanim u kontaktu i ona su upućena u izolaciju.

Inače, ovo je treći pripadnik koji je imao pozitivan test na COVID-19. Dana 3. aprila zabilježena su prva dva pozitivna slučaja zaraze u OS BiH. Oba pripadnika OS BiH su lakši slučajevi, nalaze se u samoizolaciji, kao i sva druga lica koja su s njima bila u kontaktu. U oba ova slučaja, do inficiranja je došlo od članova uže porodice, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija