Tri psa je napala i izgrizla kad ih je došla nahraniti: ‘Ulicom se čuo krik koji ledi krv u žilama’

Da nije bilo prvog susjeda koji joj je priskočio u pomoć napadnutoj ženi pitanje bi li preživjela napad, kazao nam je jedan stanar ulice u kojoj se dogodio napad

Marija P. (58) iz koprivničkog prigradskog naselja Herešin jedva je izvukla živu glavu u napadu tri psa u tipu rotvajlera na Veliku gospu kad je došla kao i uobičajeno preko ceste nahraniti pse, koje u boksovima drže zet i kćer. Navodno oni su nekoliko dana ranije otišli na more, a nesretna žena je poslijepodne otišla iza kuće ušla u ograđeni prostor kao i ranijih dana kako bi psima dala jelo. Do tog kobnog popodneva ona nije imala nikakvo loše iskustvu. Postavlja si pitanje što se dogodilo s tri psa i zbog čega su bili toliko uzrujani da napadnu poznatu osobu.

Prema riječima jednog od mještana čuo se jak krik koji je gotovo ledio žile. Da nije bilo Marijinog prvog susjeda koji joj je priskočio u pomoć pitanje bi li preživjela napad – kazao nam je jedan mladić, ne želeći otkriti identitet. Ustvari svi u Školskoj ulici koja je u centru naselja uz igralište i jako je kratka ulica uglavnom su odbijali išta reći. Dodajući kako su kola Hitne ubrzo stigla te da je bilo oko 19 sati kad su ženu odvezli u bolnicu.

– Dogovorili smo se da ne pričamo s novinarima, i zato oprostite što o tome šutimo – kazala nam je supruga I. K. koji je kako tvrde riskirao napad tri od navodno šest pasa koliko ih je u ograđenom prostoru u boksovima. Suprug koji je spašavao ženu nije bio kod kuće.

Pozvonili smo na vrata kuće u Školskoj ulici na broju 8 gdje živi nesretna 58-godišnje Marija P. ali su ukućani odbili išta reći, osim da se ona dobro oporavlja.

24sata

Ni u kući preko ulice gdje imaju boksove i ogradu sa psima nisu bili raspoloženi za razgovor. Kad smo se predstavili i upitali žele li nam išta kazati o događaju, mlađa ženska osoba, za koju pretpostavljamo da je kćer napadnute žene nam je rekla kako se usuđujemo ući u dvorište.

Navodno kako su nam susjedi kazali oni su se nedavno doselili u ulicu i stoga o njima gotovo ništa ne znaju.

Iz PU koprivničko križevačke su nam potvrdili da je 15. ovog mjeseca napadnuta žena i da su ju psi teško ozlijedili te da je policija svoje zaključke poslala Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, te da o ostalom kontaktiramo Veterinarsku inspekciju.

Kako nam nitko nije odgovarao na telefonske pozive poslali smo upit Veterinarskoj inspekciji u Koprivnici da nam kažu ima li vlasnik ili vlasnici pasa svu potrebnu dokumentaciju za njihov uzgoj i što su poduzeli vezani uz napad na nesretnu ženu.

Njihov odgovor čekamo piše 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79