Tri stotine dana borbe: Odgovora nema

Građani Banjaluke i večeras su se okupili u porti Hrama Hrista Spasitelja, gdje su zapaljene svijeće za pokojnog Davida Dragičevića. Prethodno, u jutarnjim časovima, organizovana je konferencija za novinare grupe “Pravda za Davida”, na kojoj je bilo riječi o radu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U već ustaljenom terminu, građani Banjaluke okupili su se ispred Hrama Hrista Spasitelja, gdje su zapalili svijeće za pokojnog Davida Dragičevića. Bez obzira na što Davor i Suzana nisu u Banjaluci, nećemo dozvoliti da ova borba za istinu i pravdu prestane, poručili su građani.

Prethodno, u jutarnjim časovima, organizovana je pres konferencija grupe “Pravda za Davida” povodom trista dana neprestane borbe. Grupa “Pravda za Davida” formirana je sa namjerom da od institucija dobije odgovor na pitanje “ko je ubio Davida Dragičevića”. Danas, deset mjeseci kasnije, pitaju zašto se čitav slučaj zataškava, te kome je u interesu da se krije istina. Na konferenciji su podsjetili javnost na brojne propuste u istrazi, počevši od 24. marta, kada je nakon šest dana potrage, pronađeno tijelo Davida Dragičevića u koritu rijeke Vrbas.

U grupi “Pravda za Davida” podsjetili su na mnogobrojne slučajne ili namjerne greške u istrazi, kao i na uticaj političara koji su na vlasti na Tužilaštvo, nevjerovatan nestanak Davidovog donjeg veša, te na skandalozne tvrdnje, ničim utemeljene, o tome da se David drogirao. Zahtijevaju da se javnosti kaže zbog čega se slučaj želi prebaciti na Tužilaštvo BiH. Citiraju sudiju Suda BiH Branka Perića.

Ni danas, tačno trista dana od sramne konferencije za medije, te prvog okupljanja grupe “Pravda za Davida”, javnost nema informacije u kom smjeru ide tužilačka istraga. Podsjećaju i na dešavanja na Trgu Krajine koja su se odigrala krajem decembra prošle godine.

Članovi grupe smatraju da je ovo crveni alarm za VSTS . Prema njihovim procjenama, VSTS bi trebalo da preispita rad nadležnog Tužilaštva koje vodi predmet “Dragičević”.

BN TV

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments