Tri Zadrana uspjela prevariti kockarnicu. Sada će im se suditi

Zbog sumnje da su reprogramiranjem aparata za igre na sreću u automat klubu na zadarskom području mijenjali koeficijente isplatnosti dobitaka i tako si prisvojili najmanje 100.000 kuna, zadarska policija uhitila je troje prevaranata.

Policija je u srijedu priopćila kako je sinoć pritvorskom nadzorniku predala 39-godišnju ženu te 41-godišnjeg i 51-godišnjeg muškarca koje sumnjiči da su počinili ukupno sedam kaznenih djela računalne prijevare, a ovog posljednjeg prijavila je i za dva kaznena djela zlouporabe naprava, sve na štetu tvrtke sa šireg riječkog područja, piše Hina.

Istragom je utvrđeno da je 39-godišnja zaposlenica u automat klubu na zadarskom području, po prethodnom zajedničkom dogovoru, lani u kolovozu omogućila preostaloj dvojici da iz dva aparata za igre za sreću uklone originalne memorijske module.

U iste utore uložili su prepravljene module i tako izmijenili te učinili neuporabljivim originalne računalne podatke, a uz pomoć reprogramiranih memorijskih modula koje je posjedovao i reprogramirao 51-godišnjak.

Na taj su način manipulirali računalnim podacima dva automata, uslijed čega je došlo do odstupanja od uobičajenog koeficijenta isplatnosti dobitaka. Uz pomoć izmijenjenih računalnih podataka na tim aparatima, osumnjičena je u dva navrata podigla i uzela nepripadajuće dobitke, svaki u iznosu od 20.000 kuna.

Nadalje, 41-godišnjak je u studenom prošle godine, uz pomoć tako izmijenjenih računalnih podataka, na spomenuta dva aparata u tri navrata podigao dobitke vrijedne više od 64.000 kuna.

U policiji ističu kako su tijekom višemjesečne opsežne istrage proveli očevid i vještačenja aparata te druge potrebite mjere i radnje, a na širem riječkom i biogradskom području jučer su pretraženi domovi i druge prostorije te vozila osumnjičenih, gdje su pronađeni i oduzeti predmeti koje su koristili u ovim kriminalnim djelima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79