Tri žene i muškarac lišeni slobode zbog navođenja na prostituciju

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su u Tuzli priveli četiri osobe zbog sumnje da su počinili djelo navođenje na prostituciju.

Kako je saopćeno iz MUP-a TK, akcija je provedena nakon višemjesečne istrage, a po naredbama Općinskog suda Tuzla, istražitelji su pretresli tri stana, dva ugostiteljska objekta i više automobila na području grada Tuzle.Lišeni slobode su tri žene, M. M. (27), R. O. (31), S. D. (40), te muškarac J. B. (49), svi nastanjeni na području Tuzle.

– Postoje osnovi sumnje da su navedena lica, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, duži vremenski period navodila više djevojaka na pružanje se*sualnih usluga za novac. Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim djelom – naveli su iz tuzlanske policije.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama MUP TK-a, lišeni slobode će uz izvještaj o krivičnom djelu biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments