Trivić: Dodik nas jeste obavijestio, ali nije tražio mišljenje

Poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić kazala je da je Dodik potvrdom dolaska na sastanak sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom prekršio skupštinske zaključke.

– Ako imate tu političku snagu, idite na sastanak sa Erdoganom i objašnjavajte sami narodu jeste li ili niste prekršili zaključke Skupštine – poruka je poslanice PDP-a.

Ona kaže da odlazak na sastanak sa Erdoganom jeste kršenje zaključaka NSRS-a te ističe kako u zaključcima jasno stoji da se “treba učestvovati u radu zajedničkih institucija BiH kada se treba spriječiti donošenje štetnih odluka po Republiku Srpsku”.

– Dakle, učestvovanje samo onda kada se sprečava donošenje nekih odluka. Nigdje u zaključcima ne stoji da to uključuje i sastanke u zajedničkim institucijama BiH bilo koje vrste – napisala je Trivić na Facebook-u.

Ističe kako je Dodik sam sebi kontradiktoran.

– Prvo kaže da ide na sastanak i da to nije sjednica Predsjedništva BiH, a onda kaže da ide da ne bi bio preglasan. Кako će biti preglasan, ako je to samo sastanak?! – upitala je.

Dalje navodi kako se Dodik krije iza opozicije te da su razlozi koje je naveo za sastanak sa Erdoganom jadni.

– On je o svojoj odluci da ide na sastanak, opoziciju obavijestio, ali ne i tražio mišljenje. Naviknut da se krije iza naroda, Narodne skupštine, sada svoju nemoć mora da sakrije i iza opozicije. Razlozi koje navodi kao opravdanje za sastanak sa Erdoganom su jadni – stav Republike Srpske se može uputiti i notom, pismom, bilo kojim drugim vidom diplomatske komunikacije – poručila je Trivić.

Naglasila je da svoje stavove piše lično te da nema nikkavih pritisaka niti treba ikoga da demantuje.

– Vi ste svoje pravo lice pokazali na skupu na Mrakovici. Zašto se pozivate na opoziciju kad smo po vašim riječima jadni?! Nakon toliko izdaja, neispunjenih obećanja, velikih riječi iza kojih nije ostalo ništa, referenduma o nezavisnosti o kojem pričate 15 godina, ova izdaja je potpuno, potpuno očekivana – stoji u objavi Jelene Trivić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79