Trivić i Vukanović odbili sastanak sa Schmitom u Republici Srpskoj

Narodni poslanik Nebojša Vukanović kazao je u ponedjeljak kako je odbio poziv iz Ureda visokog predstavnika da se sutra u Banjaluci sastane sa Christianom Schmidtom.

Vukanović je na zvaničnom blogu naveo da je u 17 sati dobio mail, te telefonski poziv iz Kabineta Christiana Schmidta, poziv na sastanak sutra u 13:30 satu u hotelu Meriot u Banjaluci…

“Odmah sam odgovorio da ne želim doći na sastanak, koji predstavlja klopku za opoziciju, sa ciljem kompromitacije, i detaljno obrazložio razloge svog nedolaska. Schmidta ne interesuje šta misli narod i opozicija, jer za dvije godine od kako je došao nije našao za shodno da nekog pozove na sastanak, i očigledno je da želi zloupotrijebiti opoziciju kao sredstvo za igre i obračune sa Dodikom, i u tom ne želim da učestvujem. Uzurpator je pokazao da je kukavica, ponovo se povukao i ponizio Republiku Srpsku i srpski narod, obesmislio i ponizio sve nas pričom o jajima i paradajzu za Schmidta”, objasnio je svoje razloge narodni poslanik.

Vukanović je naveo kako je “kukavica i uzurpator” klepio ušima, uzmakao, pokazao da je “Ja*ara bez jaja”, kojima bi gađao Schmidta, ali i da je bez komentara pokušaj visokog predstavnika “da nas grubo zloupotrijebi i kompromituje, zbog svojih ličnih interesa i želje da prkosi Dodiku dolaskom u Banjaluku, i tako ga javno ponizi”.

Podsjetio je kako je opoziciona liderka Jelena Trivić danas izjavila medijima da će otići na sastanak sa Schmidtom u Banjaluci, jer smatra da sa svima treba razgovarati, predsjednik PDP-a Branislava Borenović bio je neodređen, “dok SDS po mojim saznanjima ne planira otići na sastanak, što je ispravna odluka po mom mišljenju u ovom trenutku”.

“Smatram da Jelena Trivić i drugi koji se kolebaju, treba da odustanu od sastanka, koji nema ni Dnevnu red, jer neće dobiti ništa osim pokušaja kompromitacije u režimskim medijima, i samo tako dati povod režimu i njegovim medijima da šire spinove, umjesto da polože narodu račune zbog nove izdaje i kapitulacije kad se Schmidt slobodno bude šetao Banjalukom”, zaključio je Vukanović.
I Trivić odbila sastanak

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, u večernjim satima kazala je da nakon što je zvanično dobila poziv za sastanak sa Schmidtommitom, sutra u Banjaluci, odgovorila je negativno, da neće prisustvovati navedenom sastanku.

“Molim ostale aktere političke scene da ne govore u moje ime i u ime Narodnog fronta. Mail sam poslala sat vremena nakon njegovog zvaničnog prijema, čim sam bila u prilici da to učinim. Razloge odbijanja sastanka ne moram detaljno obrazlagati. Ovo je bio jedinstven stav svih članova predsjedništva Narodnog fronta i nikakvog kolebanja po ovom pitanju nije bilo”, navela je Trivić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79