Trivić: Vjerujem da se ovoj odluci CIK-a najviše obradovao Dodik

Trivić: Vjerujem da se ovoj odluci CIK-a najviše obradovao Dodik


Nakon odluke Centralne izborne komisije (CIK) o odbacivanju prijave Srpske demokratske stranke (SDS) za učešće na izborima, reakcije ne izostaju. Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, iznijela je svoje mišljenje o ovoj situaciji, nazivajući je “poražavajućom” za demokratiju u Republici Srpskoj.

Trivićeva ističe da je SDS, kao državotvorna stranka u Republici Srpskoj, imala značajnu ulogu u stvaranju samog entiteta, te da je jedina stranka starija od same Republike Srpske.

Odbacivanje prijave SDS-a za učešće na izborima ona tumači kao ne samo diskriminaciju stranke i njenih kandidata, već i svih građana koji su podržavali ili planiraju podržati SDS na izborima.

„Zaista je poražavajuće da se odbije prijava za učešće na izborima Srpskoj demokratskoj stranci, državotvornoj stranci u Republici Srpskoj“, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta povodom današnje odluke CIK-a o odbacivanju prijave SDS-a za učestvovanje na izborima.

Dalje, Trivićeva iznosi svoje uvjerenje da je Milorad Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), najviše obradovan ovakvom odlukom CIK-a.

Kritikuje Dodika navodeći da je jedini čovjek koji je došao na vlast uz pomoć stranih tenkova, a da je istovremeno optuživao druge za isto. Po njoj, današnja odluka CIK-a otkriva istinu o Dodikovom političkom putu i njegovim navodima.

„Vjerujem da se ovakvoj odluci najviše obradovao Milorad Dodik, jedini čovjek koji je na vlast došao uz pomoć stranih tenkova, a uporno je za to lažno optuživao druge. Danas su sve maske na tu temu pale.

Nadam se da će žalbeni postupak omogućiti SDS-u izlazak na izbore, jer to mora da bude u interesu svih aktera političkog života. Ovo nije pitanje SDS-a nego osnovnih postulata na kojima počiva demokratija“, zaključila je Trivićeva.

U zaključku, Trivićeva izražava nadu da će žalbeni postupak omogućiti SDS-u izlazak na izbore, ističući da je to u interesu svih političkih aktera te da je ovo pitanje osnovnih demokratskih principa.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija