Trivić: Zašto je donacija vakcina AstraZeneca iz Slovenije kvalitetnija od one iz Srbije?

Poslanica PDP u parlamentu RS-a i potpredsjednica te stranke Jelena Trivić upitala je gdje su sada kritičari iz Federacije BiH, jer su se, kako kaže, od bošnjačkih političara i analitičara, mogle čuti samo kritike na račun donacije 10.000 doza vakcine iz Srbije, a kada je predsjednik Slovenije Borut Pahor u petak najavio da će i oni poslati 4.800 doza AstraZeneca vakcina BiH, nastao je muk.

Smatra da je jasno da nikada nije ni bio problem u vakcinama već činjenici da pomoć stiže iz Srbije.

– Na oba ova primjera donacija pokazala se ona stara: “Nije bitno šta se donira već ko donira”, jer su različiti stavovi bili u Federaciji BiH po pitanju donacije koja dolazi iz Srbije i one koja dolazi iz Slovenije. Isto tako, možete posmatrati i iz drugog ugla ove koji su kritikovali, a koji sada ćute, da nije bitno šta su rekli, već ko je rekao – ističe Trivić.

Dodaje da su se povodom vakcina iz Srbije oglasili oni od kojih se tako nešto i moglo očekivati, da sve dočekuju na nož, pa i tamo gdje realno za tim nema nikakve potrebe.

Trivić ističe da politizacija vakcina uopšte nije potrebna, jer je svaki ljudski život bitan.

– Postavljati pitanje zašto neko donira vakcine, kakve su one, zašto je tako mala količina i slično je van svake pameti. Nije bitan broj vakcina, jer svaku tu vakcinu primi čovjek. Ako će se time spasiti makar samo jedan ljudski život, treba biti zahvalan, a ne kritikovati – kategorična je Trivićeva.

Navodi da se na primjeru donacija iz Slovenije dokazalo ono što se tvrdilo dok je trajala histerija na vakcine iz Srbije, a to je da sve što dolazi od predstavnika srpskog naroda pojedinim bošnjačkim političarima smeta.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79