Trivićeva poručila Dodiku: Budi muško i prihvati posljedice

Lažni predsjednik Milorad Dodik je, očigledno, potpuno nestabilan. U dugačkom naklapanju u vezi svog sudskog procesa, koji je sam sebi režirao i za njega napisao i scenario, pa se, potom, veoma uplašio, pokušava sada da nametne mene kao glavni problem svog sudskog problema, što je nonsens očekivan od Dodika, kaže predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Ona je podsjetila “lažnog predsjednika” da je prvo prihvatio nametnutu Šmitovu odluku o finansiranju opštih izbora, koje je, potom, pokrao.

– Zatim je, bez riječi, jer mu je to odgovaralo, prihvatio Šmitovu izjavu o “manjim nepravilnostima” na izborima, iako je riječ o najgrubljim falsifikatima i gaženju volje naroda koju je Dodika porazio. Potom je naredio da Šmit ne smije da uđe u Republiku Srpsku, a kada je Šmit, i pored Dodikove zabrane, nastavio sa dolascima u Republiku Srpsku, Dodik je “zaboravio” da, tokom Šmitovih boravaka u Republici Srpskoj, naredi Šmitovo hapšenje, kao što je obećao – izjavila je Trivićeva.

Kaže da sada Dodik Šmita, preko svog “potrčka Nenada Nešića” naziva ilegalnim migrantom, zaboravljajući da naredi tom istom Nešiću, koji je, nažalost, ministar bezbjednosti BiH, da se ilegalni migranti, ako to jesu, moraju tretirati po zakonima i pravilima o ilegalnim migrantima.

– Dodik treba da se odluči da li je Šmit tu ili nije tu i da prestane s manipulacijama da je Šmit tu kada Dodiku odgovara, a da nije tu kada mu ne odgovara. Očito mu sada ne odgovara zbog njegovog ličnog problema sa Sudom i Tužilaštvom BiH – navodi predsjednica Narodnog fronta.

Dodik bi, dodaje Trivićeva, trebalo sam da se nosi sa svojim ličnim problemom, a ne da u njega uvlači cijelu Republiku Srpsku, navaljujući na narod svu pogubnost vlastitih politika.

– Svojim retrogradnim politikama i politikama izolacije nanio je nemjerljivu štetu Republici i njenom narodu, a ono što je paradoksalno – upravo on, Dodik, nema nikakav legitimitet da to radi. Iako kao papagaj ponavlja da je predsjednik, on to nije, jer mu narod nije dao mandat – smatra Jelena Trivić.

Kaže da se tako Dodik i sveti narodu i pokušava da ga gurne zauvijek u ponor, te ističe da je Dodik, pored toga što je lažni predsjednik, on isto tako i lažni patriota i lažni zaštitnik Srba.

– I na kraju da podsjetim zaboravnog Dodika: njegov SNSD je izglasao i Zakon o Sudu BiH i Zakon o Tužilaštvu BiH u parlamentu BiH – ističe Jelena Trivić.

Dodaje da mu nije smetalo da taj isti sud 20 godina presuđuje brojne Srbe; problem je samo kada treba da sude njemu, a u tu situaciju sam se doveo.

Trivićeva poziva Dodika da „bude muško i prihvati posljedice vlastitih poteza“ i neka ne uvlači narod u svoje sulude političke igre.

– Što se mene tiče, odlično znam gdje je i ko je Dodik, kao što odlično znam i gdje su svi ostali akteri na političkoj sceni BiH i Republike Srpske. Dodikove naricaljke nad sopstvenom političkom sudbinom neće me ni u čemu pokolebati – zaključila je Jelena Trivić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79