Troje bh. državljana uhapšeno zbog krijumčarenja migranata

U sklopu operativne akcije “Sava 317-395” pripadnici Jedinice granične policije Bosanski Brod uhapsili su N.H. (1984.), nakon što je otkriven u krijumčarenju četiri osobe afroazijskog porijekla na području općine Bosanski Brod. Bh. državljanin ilegalne migrante je krijumčario u kombiju, bh. nacionalnih oznaka, saopćeno je u ponedjeljak iz Granične policije BiH.

Dan ranije službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša uhapsili su dvoje državljana BiH, A.D. (1986.) i I.H. (1981.), zbog krijumčarenja četiri maloljetne osobe afroazijskog porijekla. Krijumčarenje je otkriveno graničnom kontrolom vozila Citroen, bh. nacionalnih oznaka, na području Velike Kladuše.

Prema naredbama tužilaca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela krijumčarenje osoba, protiv osumnjičenih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. O događaju su obaviješteni službenici Službe za poslove sa strancima BiH koji su nastavili daljnji nad migrantima.

Službenici JGP Bosanski Brod uhapsili su i LJ.Ž. (1991.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela razbojništvo. Kontrolisan je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Bosanski Brod i predat službenicima Sudske policije Doboj.

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prelazu Orašje,uhapšen je V.K. (1970.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Orašje, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u ponedjeljak pripadnici Granične policije BiH su na letu iz Istanbula uhapsili su B.B. (1990.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici JGP Bijeljina su istog dana uhapsili su I.T. (1986.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga. Državljanin BiH kontrolisan je na izlasku iz BiH na prelazu Rača i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79