Trojica Bosanaca optužena za pljačku u Austriji u kojoj je likvidirana starica

Tužilaštvo BiH, u saradnji s partnerskim institucijama iz Austrije, podiglo je optužnicu protiv trojice državljana BiH, koji su učestvovali u pljački u kojoj je likvidirana državljanka Austrije, nakon čega su pobjegli u BiH.

Optužnica je podignuta protiv Feralda Gučanina Gazibarića, zvanog Ferdo, iz Travnika, Olivera Sivonjića, zvanog Oli, iz Travniku i Dalibora Ivančevića iz Banje Luke.  Sva trojica optuženih su ranije osuđivani.

Optuženi se terete da su u proljeće 2011. godine došli u Austriju te, zajedno sa još dvije osobe, pristupili organiziranoj kriminalnoj grupi, osnovanoj radi izvršenja teških razbojničkih i provalnih krađa u kuće i stanove prenosi Avaz.

Prilikom provalne krađe 20. aprila 2011. godine, nakon što su nasilno ušli u kuću austrijske državljanke Elisabeth F. u mjestu Gosau, Austrija, te počinili razbojničku pljačku, optuženi su vezali staricu, koja se, usljed buke, probudila te je ostavili vezanu i začepljenih usta tkaninom kako ne bi mogla dozivati pomoć, što je dovelo do tragedije.

Dvojica počinilaca ranije su lišene slobode i osuđena u Austriji, a preostala trojica su pobjegla u BiH i bila nedostupna austrijskom pravosuđu. Nakon intenzivne saradnje sa institucijama BiH, predmet je ustupljen pravosuđu BiH.

Vatrenim oružjem na komšijinu mačku jer mu je pojela piliće

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79