Trojka će imati zajedničkog kandidata: Konaković, Forto i Magazinović ipak ne otkrivaju ime

Večerašnji gosti u studiju Face TV bili su Elmedin Konaković, Edin Forto i Saša Magazinović.

Magazinović: “Bitno je završiti blokadu, državni udar. Postoje institucije i neko ih je blokirao. Za mene je to državni udar. Kada je izašla afera sa kisikom, izašao je i Stanivukovićev video.”

Forto: “O Dodiku moramo opet razgovarati. Postavio bih proteste kao proces koji se dešava u RS-u. Niko nije ovdje zakucan, pa nije ni Dodik. Previše mu pažnje posvećujemo. Trebamo se fokusirati na ono što mi možemo učiniti.”

Konaković: “U sličnom ambijentu kao sada započeo je konflikt. Rat je nama viđeni scenarij. Pitao sam Međunarodnu zajednicu zašto šuti. S ljudima poput Dodika… ne treba dozvoliti da se razmaše.”

Forto: “Povjerenje u Međunarodnu zajednicu pada.”

Magazinović: “Sve se preko noći može promijeniti.”

Konaković: “Izetbegović na isti način sve radi. Dugo se krio – nije rekao svoje stavove o Izbornom zakonu. U ovoj zemlji može proći samo ono što kažu Dodik i Čović. Bakirovi su ciljevi privatni. To je klasična izdaja. Mi smo ‘Trojka’. Imat ćemo zajedničkog kandidata, ali trenutno nemamo ime.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79