Trojka i HDZ imali važan sastanak u Sarajevu sa Sattlerom

Trojka i HDZ imali važan sastanak u Sarajevu sa Sattlerom


 

Čelnici Trojke i HDZ-a danas su razgovarali sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom.

Sastanku u Delegaciji EU u Sarajevu su prisustvovali predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, Sabina Ćudić i Predrag Kojović iz NS-a te predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Kako je objavio Čović, razgovarali su o funkcionisanju i prioritetima za Federaciju Bosne i Hercegovine. Čović je poručio da su stabilan politički dijalog, saradnja i poštivanje sporazuma ključni za korake naprijed.

Ovaj sastanak je uslijedio dan nakon što su jučer u Istočnom Sarajevu razgovarali predstavnici Trojke, SNSD-a i HDZ-a kao partneri u državnoj vlasti. Učesnici ovog sastanka su ocijenili da su postigli djelomičan dogovor o pojedinim pitanjima.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je saopćio da su približili stavove vezane za zakone o sudu i sprečavanju pranja novca. Ukazao je da bi tekstovi ovih zakona trebali biti finalizirani do kraja ove sedmice.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija