Trojka po Hercegovini pljačkala Audijem, evo gdje su sve “upadali” i što je pronađeno kod njih

Službenici Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije (ŽZH), u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ), rasvijetlili su 13 teških kaznenih djela počinjenih u prethodnih nekoliko tjedana na širem području općine Posušje i Grude. Ovim kaznenim djelima građanima je pričinjena velika materijalna šteta a veliki dio otuđenog novca i drugih vrijednih predmeta je pronađen i biti će vraćeni vlasnicima kada se za to steknu zakonom propisani uvjeti.

Dana 27.10.2020. godine tijekom noći, nepoznati počinitelji provalili su u ukupno šest butika i ugostiteljskih objekata u Posušju te su iz istih otuđili određenu svotu novca.

U razdoblju od 4.11. do 5.12. provaljeno je u sedam obiteljskih kuća, od kojih je šest sa područja Posušja i jedna iz Gruda, iz kojih je otuđen veliki iznos novca kao i veća količina nakita i ručnih satova velike vrijednosti. O drskosti i bezobzirnosti počinitelja najbolje svjedoči podatak da su neke provale izvršene u ranim večernjim satima, u vrijeme dok su se ukućani nalazili u kućama.

U cilju rasvjetljavanja ovih kaznenih djela Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH zaveo je akciju u kojoj su bili uključeni i policijski službenici PU Posušje, PU Grude i Sektor uniformirane policije ŽZH, a tijekom koje je ostvarena krajnje profesionalna suradnja s MUP-om Srednjobosanske županije.

Nakon što su policijski službenici došli do saznanja o mogućim počiniteljima, koji imaju prebivalište na području Srednjobosanske županije, uz suglasnost postupajućeg tužitelja, od nadležnog Suda zatražena je i dobivena Naredba za pretrage obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila koji isti koriste.

Dana 10.12.2020. godine, službenici Uprave policije MUP-a ŽZH, zajedno sa kriminalističkom policijom MUP-a Srednjobosanske županije i uz asistenciju Specijalne policije MUP-a Srednjobosanske županije, izvršili su pretrage obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila kod osoba M.V. (1987.), S.R. (1980.) s područja općine Vitez i A.H. (1987.) s područja općine Travnik.

Prilikom izvršenja pretraga privremeno su oduzeti: veća svota novca, veći broj ručnih satova i nakita za koje postoje osnovi sumnje da potječu iz navedenih kaznenih djela. Nadalje, privremeno su oduzeti profesionalni provalnički alat, putničko motorno vozilo marke Audi koje su počinitelji koristili pri izvršenju kaznenih djela, veći broj mobitela, kartica i drugih predmeta za koje postoje osnovi sumnje da su korišteni pri izvršenju navedenih kaznenih djela.

Također, pronađeni su i izuzeti i drugi predmeti za koje postoje indicije da potječu iz teških krađa počinjenih u drugim dijelovima države te je već ostvaren kontakt i sa drugim policijskim agencijama s područja FBiH.

M.V., A.H. i S.R. zbog osnova sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela su uhićeni. U službenim prostorijama PU Grude, službenici Uprave policije MUP-a ŽZH, izvršili su kriminalističku obradu nad istima. Nakon završetka kriminalističke obrade, uz Izvješće o počinjenim kaznenim djelima, M.V., A.H. i S.R. predani su postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu na daljnje postupanje prenosi Hercegovina.info

Na kraju, ovom prilikom želimo pohvaliti sve policijske službenike uključene u ovu akciju zbog iskazanog profesionalizma, te želimo zahvaliti MUP-u Srednjobosanske županije na suradnji, priopćeno je danas iz MUP-a ŽZH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79