Trojka preuzela kontrolu nad Općinskim vijećem Novi Grad Sarajevo, novi gubitak za SDA

Mirza Selimbegović, kadar Naroda i pravde, izabran je danas za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.

Izbor novog predsjedavajućeg uslijedio je nakon što je Tajib Delialić (SDA) jučer podnio ostavku na tu funkciju. Današnju sjednicu do izbora predsjedavajućeg vodio je vijećnik Toni Vukadin.

Izbor predsjedavajućeg vrši se tajnim glasanjem. Glasalo je 28 vijećnika, od čega su 22 lističa bila važeća, a šest nevažećih. Zanimljivo je da je Mirza Selimbegović izabran jednoglasno.

Osim toga, izabrani su i zamjenici predsjedavajuće, a to su Vernes Ćosić (Naša stranka), Abel Baltić (SDP) i Maja Dedović-Muftić (PZP).

Na ovaj način je SDA praktično izgubila kontrolu nad Općinom Novi Grad, nakon što je načelnik Semir Efendić istupio iz te stranke i prešao u Stranku za BiH.

Ovo ujedno znači da će trojka praktično imati kontrolu nad još jednom općinom u Sarajevu.

Općina Novi Grad je bila jedina sarajevska gradska općina u kojoj je SDA imala pozicije načelnika i rukovodilaca Općinskog vijeća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79