Trojka u Novom Sarajevu povećala paušale: Pamti narode!

Trojka u Novom Sarajevu povećala paušale: Pamti narode!


Stanovnici Općine Novo Sarajevo su sve nezadovoljniji novom vlašću. Općina u kojoj su se obnavljali sportski, kulturni, školski objekti, gradila dječija igrališta, sportske plohe, obnavljala vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajna infrastruktura, postala je mrtvo more.

Ali tako je samo za stanovnike, jer odluke koje se donose, pravilnici i zakoni pokazuju kako vladajući itekako rade. Rade za sebe i zbog sebe piše Crna-Hronika

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, u godini najveće ekonomske krize, najvećeg broja gladnih, u godini u kojoj je ogroman broj stanovnika ostao bez posla, vijećnici vladajuće “trojke” su izglasali povećanje paušala. Umjesto dosadašnjih 600 KM, na njihov račun će od sada, svakoga mjeseca, lijegati 660 KM. I to nije sve, uz povećanje paušala, više su i naknade za komisije i kolegij vijeća.

– Dok je sve više naroda koji prebira po kontejnerima i kad kilogram paprika iznosi 7,5 KM, oni povećavaju paušal za svoj nerad!

Naravno bio sam izričito protiv! Pokušao sam ih ubijediti da to ne rade, ali bezuspješno! Sva ona predizborna obećanja o uštedama padaju u vodu! Pamti narode, poručio je samostalni vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Srđan Srdić.

Ovo je bio drugi pokušaj vladajuće trojke u posljednjih 30 dana da povećaju vjećnički paušal i uspjeli su.  Do sada je koeficijent za obračun paušala bio 1.80, a po novom prijedlogu komisije za Izbor i imenovanje koji je usvojen koeficijent je “narastao” na 2, što je automatski povećanje paušala, naknada za komisije i kolegij vijeća!

Za rijetke koji ne znaju, sjednice Općinskog vijeća se održavaju jednom mjesečno, sjednice komisija jednom ili nijednom mjesečno, a naknada za rad u komisijima je oko 80 KM. Vijećnici koji dobro kotiraju angažovani su i u nekoliko radnih tijela, te mjesečno, za nekoliko sati rada, zarade platu rudara, nastavnika, policajca.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija