Trudnica iz Trebinja helikopterom hitno prebačena u UKC

Helikopterski servis bh. entiteta RS danas je iz Bolnice Trebinje transportovao u Univerzitetski klinički centar tog entiteta trudnicu zbog komplikovane trudnoće, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

“Trudnica je 1985. godište i u 34. nedjelji trudnoće koja je komplikovana. Zbog nemogućnosti daljeg praćenja trudnoće i poroda u Bolnici Trebinje zahtjevan je hitni transport radi liječenja u UKC RS – rekao je Kusturić.

On je istakao da su, kao i uvijek, pripadnici Helikopterskog servisa RS profesionalno izvršili zadatak.

“Svakim novim pozivom i izvršenjem medicinskog transporta dokazana je opravdanost organizacije naše službe koju čine vazduhoplovno tehničko i medicinsko osoblje, a uz podršku Vlade RS – dodao je Kusturić.

On je izrazio zadovoljstvo što pripadnici Helikopterskog servisa mogu profesionalno i aktivno da doprinose unapređenju sistema zdravstvene zaštite u bh. entitetu RS.

Kusturić je podsjetio da je današnji vazdušni medicinski transport 253. od 2014, a drugi u ovoj godini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79