Trudnica iz Trebinja helikopterom transportovana u UKC RS

 

Direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić izjavio je Srni da je danas uspješno izvršen transport 27-godišnje trudnice S.K. u 33 sedmici trudnoće koja je dijabetičar od 2008. godine i kojoj je zbog komplikacija izazvanih dijabetesom ugrađena insulinska pumpa.

– Postupkom vantjelesne oplodnje kod pomenute trudnice ostvarena je blizanačka trudnoća. Zbog mišljenja specijalista medicinske struke i navedenog stanja trudnice preporučeno je da se izvrši vazdušni medicinski transport iz Trebinja u Univerzitetsko klinički centar RS gdje bi trudnica ostala do kraja trudnoće i poroda – pojasnio je Kusturić.

On je dodao da su pripadnici Helikopterskog servisa današnjim vazdušnim transportom ponovo pokazali spremnost da se uvijek i bezuslovno odazovu pozivima stanovnika RS kada god za to postoji potreba i da nesebično, sve svoje ljudske i tehničke resurse daju na raspolaganje za pomoć i dobrobit njenih građana.

Pripadnici Helikopterskog servisa RS u prošloj godini izvršili su 40 vazdušnih medicinskih transporta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79