Truhlo optužen za pucnjavu u Kaknju: Iz kafane tražio da izađe da ne bi drugi nastradali

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Adnana Zejnilovića Truhle (44) iz Visokog zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti u vezi sa ugrožavanjem sigurnosti te krivičnog djela iz ZONDiNOM-a, kao i protiv Jasmina Ovčine (43) iz Kaknja zbog izazivanje opće opasnosti u vezi sa ugrožavanjem sigurnosti.

Izvadio pištolj iza pasa

Optužnicu je u cijelosti potvrdio Općinski sud u Kaknju. Obojica optuženih su ranije osuđivani.

Riječ je o događaju od 31. avgusta 2020. godine, u ulici Alije Izetbegovića, u Kaknju, kada je Adnan Zejnilović izazvao opasnost po život ljudi pucanjem iz vatrenog oružja i ugrozio sigurnost jedne osobe. On se ispred jednog ugostiteljskog objekta dovezao Mercedesom, sive boje, kojim se kretao naprijed-nazad.

– Potom se zaustavio i izašao iz vozila, te iza pasa izvadio pištolj koji je, držeći ga u rukama, stavio iza svojih leđa i obratio se I. S. riječima: „E lijepi, hajde vamo da ne ubijem goste, da ubijem tebe“- navodi se u optužnici.

Sakrio pištolj iza kauča

Napadnuti muškaraca je reagirao tako što je bacao predmete koje je imao pri ruci u pravcu Zejnilovića i to dvije staklene pepeljare, jednu pivsku staklenu flašu, za koje vrijeme se Zejnilović izmicao. Nakon toga je S. utrčao u objekt i iza šanka uzeo dvije ili tri staklene pepeljare i krenuo prema bašti, odnosno izlazu iz objekta, kada je Zejnilović sjeo u Mercedes i iz vozila u pokretu ispalio više hitaca iz pištolja.

Zejnilović je tada otišao kod Jasmina Ovčine kod kojeg je ostavio pištolj iz kojeg je prethodno pucao. Ovčina je pištolj sakrio iza kauča u svom stanu gdje ga je policija pronašla prilikom pretresa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79