Trut: Navijači su trebali pričekati s pomoći, sve su zakrčili, glavinjali, pili i tukli se po terenu; Žena iz Petrinje: Hvala im, spasili su mi sina!

Ravnatelj civilne zaštite Damir Trut iznio je za 24 sata niz optužbi na račun navijača, koji su, kako kaže, samo smetali u prvim satima nakon potresa, prenosi Jutarnji.

– Civilna zaštita vam se temelji na nekom volonterizmu, ona vam ne treba na dnevnoj bazi. Kad se dogodi ovako velika katastrofa, onda vam treba civilna zaštita jer samo preko volontiranja možete dobiti toliku količinu ljudi, govori Trut i dodaje da su mobilizirali ljude u par sati.

– To što su se navijači organizirali, to je želja nekome pomoći i to je ok, ali u tom trenutku to nije bilo dobro. Trebali su pričekati par sati ili dana. I što su napravili? Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu. Morali smo se baviti njima umjesto stradalima. Ja ih sve poštujem, i ja sam bio navijač, imaju srce i snagu, ali kad ih je ovdje 2000, pa malo budu divlji, to nam stvara probleme. Možda za koji dan da dođu organizirani, a ne odjednom 1600, objašnjava Trut.

No, mnogi smatraju da država nakon potresa ipak nije dovoljno brzo reagirala te da bi bez civila i navijača situacija na terenu bila još i gora.

Da su navijači odigrali i više nego pozitivnu ulogu svjedoči i vijest koju je u subotu ujutro objavio HRT. Alma Šarić s područja Petrinje uputila je veliku zahvalu Dinamovim navijačima jer su joj, kako je navela, spasili sina. S porukom se javila na navijačkoj Facebook stranici ‘Zona Dinamo’.

– Kao prvo veliko HVALA svima vama vrijednim dečkima! Ja sam mama djeteta koje ste jučer spasili u Petrinji. Ne znam tko je od vas to bio jer sam za to vrijeme zapela u koloni ispred Petrinje. Moj sin je pao krpajući krov na našoj kući na adresi Artura Turkulina 37b gdje ste vi čistili lopatama šutu, zvao je u pomoć i vi ste mu pomogli i pozvali Hitnu. Jedan od vas mi se javio na sinov mobitel, ali ne znam koji. Želja mi je znati tko je od vas divnih ljudi zadužio jednu majku za cijeli život. Spasili ste mi sina, počistili ulicu, počistili okolo kuće! Vi ste anđeli Božji, javite mi se da znam tko mi je sina spasio molim vas!, navela je gospođa Šarić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79