Trvde da im je policija upala u izborni štab: “Hapse naše aktiviste” (VIDEO)

Iz Demokratskog narodnog saveza poručuju da su izloženi policijskoj represiji i napadima bez presedana na političkoj sceni Republike Srpske.

Pozivaju CIK i sve međunarodne posmatrače da pažljivo prate razvoj situacije, saopšteno je večeras iz ove stranke, prenos Fokus.

“Uhapšeno je nekoliko aktivista DNS-a, članovi biračkih odbora se pritišću da odustanu od svojih pozicija, namjerno se vrše opstrukcije na biračkim mjestima gdje tradicionalno većinu glasova dobiva DNS. Specijalne snage MUP-a su nam okupirali prostorije Izbornog štaba i doslovno nas drže pod stalnim nadzorom. I dalje se nalaze ispred naših stranačkih prostorija”, navode iz DNS Pale.

Bez obzira na sve okolnosti, iz DNS-a izražavaju zahvalnost građanima Pala čija je izlaznost jedna od rekordnih na području ovog bh. entiteta.

“Građani neće biti zastrašeni, a snage napretka i promjene će nadvladati sile straha i terora. Možete nas hapsiti, možete nas nadzirati, ali se mi nikada nećemo predati”, navode iz DNS-a.

Odziv birača do 16 sati na Lokalnim izborima 2020 na nivou Bosne i Hercegovine iznosi 38,1 posto, objavila je Centralna izborna komisija BiH. Na nivou Federacije BiH odazvalo se 35,65 posto glasača, a u Republici Srpskoj 42,25 posto. U Brčko Distriktu do 16 sati glasalo je 35,91 posto od ukupnog broja birača.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79