Tuča migranata u “Biri”, napali i obezbjeđenje

U krugu privremenog migrantskog centra “Bira” u Bihaću oko 13 sati došlo je do nereda i tuče nekoliko migranata, zbog čega je intervenisala policija Policijske stanice Bihać i učesnike privela u prostorije policije radi kriminalističke obrade.

“Jedan migrant je odbio izaći iz objekta iako je zaštitar insistirao na tome. Migrant je gurnuo krevet prema zaštitaru, a onda se 4-5 migranata pridružilo kolegi da ga ‘zaštite'”, kazao je za “Klix.ba” Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK).

Član obezbjeđenja je nakon napada pozvao policiju.

“Klix.ba” piše da se svakog utorka u “Biri” vrši dezinfekcija prostorija u kojima borave migranti, zbog čega svi moraju da izađu jer se koriste fizikalna i hemijska sredstva za uništavanje eventualnih mikroorganizama.

Preporuka Zavoda za javno zdravstvo USK, koji brine o higijensko-epidemiološkoj zaštiti migranata, je da se dezinfekcija prostorija u kojima borave migranti vrši dva puta sedmično prenose Nezavisne.

 

Autističnom mladiću ne daju u školu, pisao je Ministarstvu: Molim vas, pustite me

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79