Tuča migranata u Lipi, jedan povrijeđen nožem

U kampu Lipa sinoć se oko ponoći dogodio fizički sukob dvojice migranata, a tom prilikom jedan od njih je zadobio lakše povrede nožem, te je prevezen u Dom zdravlja u Bihaću gdje mu je pružena ljekarska pomoć.

Ovu informaciju nam je potvrdio Ale Šiljdedić, portpatol MUP-a USK, koji je istakao kako se radi o dvojici migranata iz Pakistana, te da policija ispituje okolnosti pod kojima se dogodio ovaj sukob.

“I pored ovoga može se konstatovati kako je sigurnosna situacija u Lipi dobra, jer ovo je prvi ozbiljniji incident koji je zabilježen u proteklih nekoliko dana. Naša policija osigurava čitav ovaj lokalitet i brine o tome da ne dođe do narušavanja bezbjedonosne situacije”, istakao je Šiljdedić.

Međutim, kako je istakao, najveći problem u ovome kampu je humanitarna kriza koja eskalira ovih dana.

Oko hiljadu migranata trenutno boravi u Lipi u katastrofalnim uslovima, u šatorima i kontejnerima, po zimi, snijegu i temperaturama koje se već sada spuštaju nekoliko stepeni ispod nule.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79