Tuča navijača u Banja Luci

Tuča navijača u Banja Luci


Nakon završetka utakmice Prve lige Republike Srpske između BSK-a i Rudar Prijedora, jučer je u Banja Luci došlo do sukoba među navijačima koji je rezultirao hapšenjem nekoliko osoba i povredama dvoje ljudi. Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su brzom akcijom identificirali sve učesnike ovog incidenta.

Prema službenom saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka, lice B.L. iz Banjaluke i dva maloljetna lica također iz Banja Luke se sumnjiče da su fizički napali dvoje oštećenih lica nakon završetka utakmice. Nasilnici su navodno zadali više udaraca po cijelom tijelu oštećenima, što je rezultiralo tjelesnim povredama i njihovom hospitalizacijom u Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

Lice B.L. je uhapšeno pod sumnjom da je počinilo krivično djelo “Nasilničko ponašanje.” Što se tiče maloljetnih lica uključenih u incident, preduzete su mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Također, lice S.K. iz Banja Luke je lišeno slobode zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama. Osim toga, tokom ispitivanja je otkriveno da je S.K. bio pozitivan na prisutnost opojne droge THC u svom organizmu.

Sve nadležne institucije, uključujući dežurnog tužioca, tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, dežurnog sudiju Osnovnog suda u Banja Luci – Odjeljenje za prekršaje i Centar za socijalni rad Banja Luka, obaviještene su o incidentu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija