Tučnjava u Istočnom Sarajevu, učestvovao i političar: “Obuzdaj malo te djevojke, da ih ja ne bih obuzdao”

Njegoslav Krstić iz Istočnog Sarajeva javio se redakciji “Avaza” s tvrdnjom da je njegovog sina Đorđa tuklo šest muškaraca a među kojima je bio i Aleksandar Sladoje, odbornik DNS-a u Gradskom vijeću Istočnog Sarajeva.

Kako je kazao za naš portal, oni su čak i familijarno povezani sa Sladojem.

“Šta ja imam s njima, obuzdaj ih ti

– Sukob se dogodio nakon prepirke u kafiću. S mojim sinom, u njegovom društvu su bile djevojke. Te djevojke su plesale i neki dečko je prišao i mom sinu rekao: “obuzdaj malo te djevojke da ih ja ne bih obuzdavao” jer je bilo tijesno u kafiću. On mu je odgovorio, “šta ja imam s njima, obuzdaj ih ti” na što mu je on postavio pitanje, “jesi li to ti mangup” – kaže za portal “Avaza” Njegoslav Krstić.

Njegoslav Krstić: Mog sina je tuklo pet-šest muškaraca

– Među njima je bio i Aleksandar Sladoje, odbornik DNS-a. Tukli su ga nogama, imamo dokaze. Nanijeli su mu lakše tjelesne povrede, zub su mu isto povrijedili. Moj mali nije bio pijan, i spreman je. Jednog je uspio savladati i baciti na zemlju, to je Slobodan Mijović, on je prvi nasrnuo na mog sina Đorđa – priča Krstić.

Maloljetni Krstić zadobio i povrede glave

– Moj sin je prepoznao Aleksandra Sladoju. Danas nas je zvao (Sladoje, op.a.) da se izvinjava. Nemam ja šta s njim pričati – zaključuje svoju priču Njegoslav Krstić.

S druge strane, za naš portal je i Aleksandar Sladoje ispričao svoju verziju sinoćnjih događaja.

– Morate znati samo jedno, on (Njegoslav Krstić, op.a.) je meni u lice rekao: “Ja ću samo tebe progoniti, hoću da te politički sahranim”. Nigdje nije naveo ko ga je tukao, samo je naveo mene a ja sam tu sporedni akter. On je na Facebooku napisao da sam ga u glavu udario, to uopće nije istina – kaže za “Avaz” Sladoje.

 

Aleksandar Sladoje: Vidio sam kada mi je drug pao i nisam dao da ga šutaju

– Bila je opća tuča, učestvovalo je deset ljudi. Ja nisam učestvovao, kada su se oni razišli, vidio sam da su unakazili mog druga. Oni to nigdje ne spominju zato što su se dogovorili da mene progone politički. Ja u životu nisam ukrao feninga. Jutros sam bio u policiji, dao sam izjavu. Rekao sam kako je bilo, ja nisam udario momka u glavu. Oni su samo krenuli da šutaju mog druga, ja sam prišao i momka (Đorđa, op.a.) udario po butinama i razvadio ih. Digao sam ga, zagrlio i rekao nemoj da ga ko dira.

Povrede na leđima Đorđa Krstića

Dodaje da je istina da su se čuli danas.

– Kada je frka u kafani, šta će maloljetnik u kafani. On je pljunuo sestru mog druga koji je započeo tuču. Tu je samo problem što sam ja odbornik. Vidio sam kada mi je drug pao i nisam dao da ga šutaju. To su srednjoškolci, njih je došlo više i neću pustiti da mi druga šutaju. Ja sam svjestan da tu imaju nadzorne kamere, da se to snima – kazao je na kraju Aleksandar Sladoje, odbornik DNS-a u skupštini Istočnog Sarajeva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79