Tuga i bol na posljednjem ispraćaju profesora Brkića i njegovih najbližih

Prevelika tuga. Neopisiva. Tišina na mezarju Bradići u Vogošći, izgubljeni pogledi, nevjerica…

Na mezarju brojna rodbina, prijatelji, komšije, poznanici, Almirove kolege iz škole u kojoj je radio, brojni prosvjetni radnici drugih škola Kantona sarajevo, učenici iz školskih klupa…

Tek rijetki tiho govore o Almiru, Lamiji i Fatimi… Ne vjeruju da ih više nema. Ne vjeruju da su morali tako prerano, baš danas, njima pručiti fatihu, zamoliti Svevišnjeg da im podari lijepi džennet… I, kako reče jedan od Almirovih prijatelja, trebat će vremena da shvati da sa svojim Bradom više nikada neće popiti kafu.

Na mezarju Bradići klanjanja je dženaza profesoru matematike Srednje saobraćajne škole u Sarajevu, njegovoj supruzi i kćerki Lamiji.

Nastradali su u saobraćajnoj nesreći koja se u petak u 7:55 sati dogodila na autopustu A1, u tunelu Igman kod Sarajeva.

U nesreći je povrijeđen Almirov sin Bilal koji je odmah hospitaliziran na Pedijatriji Kliničkog centra u Sarajevu.

Zbog tragično izgubljenim životima, odlukom Općine Vogošća današnji dan je proglašen Danom žalosti.

Članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, uposlenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS izrazili su duboko saučešće porodicama Brkić i Selimović zbog nenadoknadivog gubitka tri člana porodice – Almira, Lamije i njihove kćeri.

Također, izrazili su saučešće OŠ “Zahid Baručija” jer su izgubili svoju učenicu i predsjednika Vijeća roditelja, te Srednjoj školi za saobraćaj i komunikacije zbog gubitka uposlenika.

Kanton Sarajevo putem resornih ministarstava pružit će svu potrebnu podršku kako bi olakšali tugu sinu i bratu poginulih i ojačali ga u nošenju sa životnim izazovima, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Saopćenjem za javnost ranije su se oglasili iz Vijeća roditelja učenika osnovnih i srednjih škola KS.

– Potaknuti teškim bolom i osjećajem tuge zbog posljednjeg tragičnog događaja, u kojem je smrtno stradao naš roditelj, član Upravnog odbora i koordinator za Vogošću i Ilijaš, Almir Brada Brkić, sa suprugom Lamijom i kćerkom Fatimom, želimo podjeliti javnosti veličinu onoga što je iza sebe ostavio naš profesor Brada.

Kao roditelj i nesebični entuzijasta, svojim humanim djelima zadužio je sve nas da ne smijemo posustati u činjenju dobra i svega onoga što čini ljubav prema djeci i svim ljudima sa kojima živimo.

Njegovo nesebično davanje u radu Vijeća roditelja bilo je za svaku pohvalu, bio je čovjek uvijek bio spreman pomoći drugima i prvi u svim humanitarnim akcijama.

Ono što ne smijemo nikada zaboraviti je njegov sin Bilal, koji je ostao svima nama u amanet, da mu vratimo za sve dobro koje je Brada učinio za nas.

Zato tražimo od nadležnih ustanova, Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, da poduzmu sve aktivnosti kako bi naš Bilal dobio svu potrebnu njegu, nastavio život, iako sa bolom koji će vječno nositi sa sobom, bez svojih najmilijih, ali da ne oskudijeva u onom što mu život znači. Molimo sve medije za očuvanje novinarske etike i dostojanstva u izvještavanju o ovakvim i sličnim slučajevima, jer moramo misliti na one koji ostaju i kojima će vaši tekstovi uvijek biti dostupni i podsjećati na ono što se dogodilo – saopćili su iz Vijeća roditelja učenika osnovnih i srednjih škola KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments