Tuga i suze u Beogradu, djed stradale djevojčice: “Umjesto da ona mene sahrani, ja moram nju”

 

Djed jedne od djevojčica koja je ubijena u hodniku škole “Vladislav Ribnikar” došao je da oda počast tragično nastradaloj djeci i Draganu Vlahoviću, čovjeku koji ih je dočekivao i pratio iz škole.

Sve mislim nije istina, javiće mi da je moja unuka došla kući – kaže neutješni čovjek opisujući potom koliko je bolno pratiti nasljednike i dodaje:

– Umjesto da moja unuka sahranjuje djeda, ja nesrećnik moram nju… lijepu djedinu odbojkašicu. Kako ćemo svi živjeti dalje ne znam. I stariji unuk išao je u ovu školu. Sredila se djedina unuka, jutros obukla haljinicu, sreća moja i otišla da se slika – priča potreseni čovjek dok lista u telefonu fotografije voljene unuke.

– Poslala mi je iz Soluna snimak. Došli su sinoć s puta, tamo su proveli praznik. Majka kaže kud nisu ostali još jedan dan da izbjegne tragediju – u nemoći govori djeda.

Učenica drugog razreda nacrtala je omiljenog čiku iz škole, Dragana, koji im više neće poželjeti dobro jutro kao obično i pogladiti po kosici sa osmijehom . Ona je došla sa roditeljima da se poklone žrtvama pomahnitalog đaka OŠ ”Vladislav Ribnikar”.

Otac djevojčice htio je da zalijepi crtež na vratima škole, ali mu policajci nisu dozvolili zbog istrage i detaljnijeg uviđaja.

Na Cvetnom trgu okupio se veliki broj građana koji su došli da odaju počast tragično nastradalim đacima, ostavljajući cvijeće i paleći svijeće.

Mnogo djece koja pohađaju ovu školu, kao i rođaci nastradale djece došli su na skup, a okupljeni su nosili i transparent kojim su poslali jaku poruku svima: Roditelji, razgovarajte sa djecom, piše Republika.

Podsjetimo, učenik osnovne škole ”Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu juče je oko 8.40 hicima je usmrtio osam svojih vršnjaka i čuvara škole Dragana Vlahovića, a ranio sedam osoba, među kojima je i jedna nastavnica istorije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79