Tuga se nadvila nad Sarajevom: Klanjana dženaza prof.dr. Samiru Begleroviću

Na Gradskom groblju Bare u Sarajevu, danas je klanjana dženaza prof. dr. Samiru Begleroviću, prenosi Hayat.

Podsjećamo, nakon borbe sa koronavirusom, prof. Beglerović je preminuo nakon borbe sa koronavirusom. Imao je samo 47 godina.

Rođen je u Sarajevu, 14. jula 1973. godine. Završio je osnovnu školu „Hasan Kikić“ u Sarajevu, a nakon toga Prvu gimnaziju 1991. godine.

Nakon srednje škole upisuje i uspješno okončava Fakultet islamskih nauka u Sarajevu 2000. godine. Na istom fakultetu je magistrirao i doktorirao.

Predavao je na katedri za akaid (dogmatiku) i uporedne religije na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Osim toga, jednu akademsku godinu je predavao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Imenovan je za mentora odnosno člana komisija za odbranu diplomskih, magistarskih, master i doktorskih radova, na Fakultetu islamskih nauka te Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavljuje autorska djela i prijevode, u nekoliko izdavačkih kuća, u brojnim stručnim i znastvenim časopisima te publicistikama, koje je moguće pronaći u različitim znanstvenim bazama podataka, kao i na internet stranici „znaci.com“.

Djela, studije i radovi napisani su iz oblasti: akaida (dogmatike), tesavvufa, opće teologije, uporednih religija, filozofije religije te teologije kulture.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79