Tuga u Kaknju: Otac Muris spustio u kabur malenu Dženu

Slomljen od bola Muris Gadžun, nosio je maleni tabut do kabura u koji je spustio svoju kćerku. Džena je tek počela uživati u djetinjstvu koje je prekinula gorka sudbina.

Ovo maleno nevino biće preminulo je nakon operacije u privatnoj klinici Bejtović. Pala je u komu iz koje se više nikada nije probudila. Njeno srce nije moglo izdržati.

Danas u Gornjim Lučanima tek pokoja izgovorena riječ. Pognutih glava, utučeni tugom ispratili su Dženu na bolje mjesto. Tamo gdje neće znati za bol, tugu, nepravdu…

Majka Amila, otac Muris šute. Ništa ne govore. Eman i Saudin, Dženina braća, nepomičeno sjede, gledaju u jednu tačku. Jecaju. Svjesni su da im više nema lijepe Džene, piše Hayat.

Njen dedo Mersudin jedva je progovorio.

“Ubiše nam drago dijete. Njima nije bio bitan život, samo pare. Samo da uzmu pare od naroda. Ništa drugo. Na sramotu našoj državi koja ih državi koja ih drži, kriminalce, lopove… Izaći će ovo na vidjelo. Sutra će ubiti i drugo dijete. Pa, šta onda? I onda će šutiti. Vidimo šta se dešava sa Memićem i Dragičevićem. Neka im je na dušu – govori za Hayat Mesudin.

Ni komšije se ne mogu pomiriti s istinom. Jedan od njih je i Ćazim Gadžun.

“Cijelo selo je zaprepašteno, svako je iznenađen šta se desilo. Ne možemo vjerovati da je više nema.  Neki dan odavdje trči potpuno zdrava curica. I eto vidite šta se desilo preko noći – govori nam Ćazim.

U Kaknju je danas Dan žalosti. Zastave su na pola koplja na zgradi Općine Kakanj, na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova, te zastave postavljene na javnim prostorima. Otkazane su i sve planirane kulturno-zabavne i sportske manifestacije. Iz Općine Kakanj pozvali su sve vlasnike ugostiteljskih objekata, te elektronske i druge medije da svoje aktivnosti prilagode Danu žalosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79