Tuga u Krajini: Danas će na posljednji počinak biti ispraćen Zahid Osmanović

Zahid Omanović je poginuo u stravičnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju rano ujutro kod Bihaća

Zahid Omanović, 28-godišnjak iz Velike Kladuše tragično je nastradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u Kaminici kod Bihaća. Danas će Zahid biti ispraćen na vječni počinak.

Dženaza polazi u 16.45 sati ispred kuće umrlog, a obavit će se ispred džamije Trnovi u 17 sati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Nesreća se, podsjećamo, dogodila rano ujutro, oko 4 sata kada je Golf izletio sa ceste i udario u betonsku ogradu. Uzrok nesreće je najvjerovatnije neprilagođena brzina uslovima na cesti. U vozilu su bila četiri mladića, od kojih su dvojica teže, a jedan, tačnije vozač, lakše je povrijeđen. Zahid Omanović se nalazio na mjestu suvozača i stradao je na mjestu udesa.

Protiv 27-godišnjaka koji je upravljao Golfom podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem naredio je i da se smrskani Golf pošalje na vještačenje da bi se utvrdila njegova tehnička ispravnost.

Vozač je u nesreći zadobio lakše tjelesne povrede, dok su druga dvojica mladića koji su bili na zadnjem sjedištu Golfa teško povrijeđeni i zadržani su u bihaćkoj bolnici na liječenju.

Društvene mreže pune su emotivnih poruka kojima se oni koji su ga poznavali, opraštaju od Zahida Omanovića. Emotivnom porukom se od njega oprostila Organizacija šehidskih porodica Velika Kladuša.

“Tužnom viješću obavještavamo članove Organizacije šehida i poginulih boraca, da je tragično nastradao najmlađi sin od našeg ako Bog da šehida Muhameda Omanovića piše Oslobođenje.

Zahidu neka se dragi Allah smiluje i uveda ga u Džennet a porodici podari sabur”, naveli su iz te organizacije.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79