Tuga u Sarajevu: Sutra dženaza dr. Enesu Slatini koji je preminuo od posljedica COVID-a

Preminuo doc. dr. Enes Slatina, profesor i ugledni ljekar u sarajevskoj Hitnoj pomoći.

Tuga i bol u Hitnoj pomoći Sarajevo: Od koronavirusa preminuo i doc. dr. Enes Slatina

Preminuo je od posljedica infekcije COVID-19.

“Ponovo tuga i bol u Hitnoj pomoći Sarajevo”, napisale su njegove kolege. “Iako je ograničenost ovog života neizbježni dio ljudskog koda, odlasci dragih i bliskih ljudi uvijek nas duboko dirnu. Ista tuga i bol ponovo su ispunili naša srca i našu ustanovu.

Dženaza Prim.doc.dr.sci.med Enesu Slatini obavit će se u ČETVRTAK, 26.11.2020. godine u 10:00 sati na gradskom mezarju VLAKOVO

Naš dragi doc. dr. Slatina Enes više nije sa nama. Izgubio je bitku sa ovom podlom bolešću a mi smo izgubili prvog doktora medicinskih nauka, kolegu, prijatelja, insana….. našeg “doktorinja”, kako smo ga od milja zvali.”

“Nisi više sa nama, ali naslijeđe koje si nam ostavio u pisanoj riječi, usmenim i praktičnim predavanjima, u mislima koje si rado dijelio sa nama kao doktor i čovjek, veliko je bogatstvo vrijedno neprekidnog vraćanja i razumjevanja”, poručili su iz Hitne pomoći, te dodali:

“Oni koji su te poznavali svjedočit će i dalje o dobroti tvoga srca, o tvojim djelima, o tvojima riječima, a tvoji učenici nastavit će koračati tvojim stopama. Neka je Božiji rahmet tvojoj plenenitoj duši.”

Dr. Enes Slatina bio je i docent na Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu.

U Hitnoj pomoći bio je u vozilu, i radio je intervencije životno ugroženim sugrađanima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79