Tuga u Španiji: Svi traže malenu Annu, nakon što je tijelo njene sestre nađeno na dnu okeana

Hiljade ljudi u petak navečer demonstriralo je na ulicama širom Španije izražavajući tugu i bijes nakon što su spasioci u vodama oko Tenerifa pronašli tijelo šestogodišnje djevojčice vezano sidrom.

Spasioci nastavljaju potragu za mlađom sestrom, jednogodišnjom Annom, nakon pronalaska tijela njene starije sestre Olivije, a glavni osumnjičeni je njihov otac Tomas G., koji u aprilu nije vratio djecu majci od koje je rastavljen. On je također nestao. List El Pais navodi, pozivajući se na sudske izvore, da su otisci prstiju potvrdili da je tijelo pronađeno na dnu mora ono djevojčice Olivije.

Porodica je živjela na Tenerifima, gdje su dužnosnici i neki lokalni stanovnici minutom šutnje odali počast pred gradskom vijećnicom.

“Ovdje smo da osudimo situaciju koja se događa češće nego što bi trebalo i da kažemo: ‘dosta je’ te da moramo zaštititi žene i djecu koje su žrtve muškog nasilja”, kazala je Nuria Fernandez, žena koja je protestvovala na Tenerifima.

U Madridu hiljade su se okupile na Puerta del Sol izvikujući “Oni nisu ludi, oni su ubojice”, referirajući se na roditelje koji su ubili vlastitu djecu.

“Cijela Španija je u šoku, sva naša podrška ide onima čija je bol apsolutno neizdrživa i nepojmljiva, oštro odbacujemo seksističko nasilje, koje neki još negiraju u našoj zemlji”, kazao je premijer Pedro Sanchez u petak tokom posjete Kostariki, piše Raport.

Tijelo male Olivije pronađeno je na dubini od 1.000 metara u sportskoj torbi, privezano sidrom, blizu mjesta gdje je plovio očev čamac. U blizini je pronađena i jedna prazna sportska torba. Vlasti su zatražile pretragu nakon što su na moru pronađene stvari koje su pripadale ocu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79