TUGA: U srijedu dženaza svirepo likvidiranim Đogićima

Ispred džamije u mjestu Šumatac kod Velike Kladuše u srijedu poslije podne namaza bit će klanjana dženaza supružnicima Salihu (75) i Fatimi (70) Đogić, koji su u noći sa četvrtka na petak mučki likvidirani udarcima drške lopate i ubodima šarafcigera u svojoj porodičnoj kući u ovom naselju.

Zbog ove brutalne likvidacije lišena su slobode i pritvorena dvojica maloljetnika E. Đ. (15,5) koji je inače u srodstvu sa likvidiranim parom i T. Š. (16). Na teret im se stavlja krivično djelo likvidacija iz koristoljublja.

Obdukcija koja je jučer po nalogu postupajuće tužiteljice obavljena u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, prema nezvaničnim informacijama, pokazala je veliki broj ubodnih povreda na obje žrtve, koje su mahom nanesene po glavi i vratu.

U kuću likvidiranih Đogića danas su stigli njihovi sinovi, njih pet sa porodicama, koji inače žive i rade u inostranstvu, kao i brojna rodbina i prijatelji.

Svi su u šoku, posebno zbog činjenice da je svirepo likvidirani bračni par dva dana ležao u kući mrtav u kući, a da niko za to nije znao.

Kako se moglo čuti od rođaka Đogića, maloljetnici su prilikom likvidacije iskazale nevjerovatnu surovost, a svoje žtve su usmrtili drškom od lopate i šarafcigerom, kojim su im nanijeli veliki broj povreda.

Mirsad ostao bez oca i majke: “Uzeli su im život zbog 250 KM…”

Djeca koja su likvidirali bračni par ne mogu dobiti više od 10 godina zatvora

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79